Sommerkake i langpanne med smak av sitron og jordbær

Å samle familien og nyte nybakt kake er noe av det beste som finnes, mener Nina Hermansen. Hun driver en av Sveriges største bakeblogger. Vi ba henne gi oss sine beste baketips og en oppskrift på sommerkake.

Hei, Nina! Hvorfor liker du å bake?
– For meg er baking en slags terapi der jeg kan konsentrere meg om noe. Men det handler også om personlig utvikling. Noen ganger kreves det mange forsøk og mye tid for å få det perfekte brødet. Baking er en morsom utfordring fordi det er like lett å mislykkes som å lykkes.

Hva baker du aller helst?
– Jeg liker å bake det som går fort. Da pleier jeg å være kreativ og teste nye smakskombinasjoner og fornye favorittoppskriftene mine. Bakverk med flere trinn lager jeg ikke så ofte.

Hvorfor valgte du å lage en kake i langpanne?
– Baking i langpanne er en trend akkurat nå. Du får mye kake på den måten, nok til et stort kalas. I tillegg er det enkelt og går raskt. Kaken trenger bare 20 minutter i ovnen.

Hva er det viktigste å tenke på?
– Å ha en god ovn. Jeg vil ha en ovn jeg kan stole på, som jeg ikke trenger å passe på. Den må ha jevn varme og bake jevnt. Det er kjempeviktig når man baker.

Sommerkake i langpanne

Dette er en enkel sommerkake som er lett å bake, men som ser luksuriøs ut. Basisen er en vanlig sukkerbrødrøre som er tilsatt sitron. Glasuren består av kakemousse som er sprøytet på. Kaken er pyntet med bær og sitronmelisse, som passer godt sammen med sitronen.

Sommarkaka Recept Bild

Du trenger:
250 g smeltet smør
3,5 dl sukker
4 egg
1 sitron (saft og skall)
1-3/4 dl melk
5,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Glasur:
2 dl fløte
200 g kremost
1 dl melis
1 ts vaniljesukker
Revet skall av en halv sitron
1 dl bringebær

Pynt:
Jordbær
Sitronmelisse
Melis

Slik gjør du det:
1. Varm opp ovnen til 200 grader. Visp sammen sukker og egg til en luftig røre.
2. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det i eggerøren og rør til en jevn røre.
3. Smelt smøret og rist sitronen, og hell det i røren. Hell også i sitronsaften. Rør til en seig røre.
4. Hell i melken og rør om.
5. Legg bakepapir i bunnen av pannen. Hell i røren. Stek nederst i ovnen i ca. 20–25 minutter eller til bakepinnen kommer tørr ut når du stikker den i kaken.
6. Lag glasuren. Visp fløten til krem. Vend inn kremosten og bland forsiktig. Tilsett melis, vaniljesukker, revet skall av en halv sitron og bringebær. Rør til en jevn glasur.
7. Ta ut kaken, og la den avkjøles helt. Del kaken i firkanter. Legg glasuren i en kakesprøyte og sprøyt på hvert stykke. Topp med en bit jordbær og sitronmelisse. Strø over melis.

Tre tips for å lykkes med baking

1. Våg å blande smaker. Litt sjokolade eller sitron i sukkerbrødet smaker godt.
2. Finn frem alt du trenger, før du går i gang. Da ser du om det er noen ingredienser du mangler.
3. Våg å eksperimentere! Du trenger ikke å følge oppskriften slavisk. Lag din egen variant av kaken eller bollene.

Elvitas komfyr CIS5623V er perfekt for baking og matlaging:
• Du kan steke på flere nivåer samtidig,
uten at det går utover resultatet.
• Pannen er 7 cm dyp, og kakene blir ekstra store.
• Ovnen er selvrensende, og knappene kan tas av og vaskes i oppvaskmaskin.