Keramisk stekepanne på kjøkkenbenk

En keramisk stekepanne er et fantastisk verktøy på kjøkkenet. Med en naturlig non-stick overflate blir både matlaging og rengjøring enklere.   

  

En stekepanne med keramisk belegg er en perfekt panne for daglig matlaging. Det keramiske belegget gir overflaten en non-stick-effekt, men i motsetning til non-stick stekepanner kan den keramiske stekepannen brukes ved høyere temperaturer. Dette gjør den perfekt for matlaging som krever høy varme, som å brune kjøtt eller sautere grønnsaker raskt.

Her finner du våre stekepanner.

Spar energi og tid

En av hovedtrekkene til Elvitas keramiske stekepanner er aluminiumskjernen, som muliggjør optimal varmeledning og gir rask og jevn oppvarming. Pannen holder dessuten godt på varmen, noe som er med på å gi maten en fin, jevn stekeskorpe. Dermed sparer du både tid og energi når du lager mat.

Elvitas keramiske stekepannene finnes i tre forskjellige størrelser, Ø 28 cm, Ø 24 cm og Ø 20 cm.

Keramisk stekepanne på platetopp

Slik tar du vare på pannen

Elvitas keramiske stekepanner kan brukes på alle typer komfyrer, samt i ovn opp til 300 grader. Bruk redskaper av tre eller plast slik at overflaten ikke får riper og mister non-stick-effekten. Tilsett alltid matfett når du steker. Keramiske stekepanner tåler som sagt høyere temperaturer, men det aller beste resultatet får du om du steker på middels varme.

Rengjøring av keramisk stekepanne

Keramiske stekepanner er enkle å rengjøre, og de trekker ikke til seg smak eller lukt. Elvitas stekepanner tåler oppvaskmaskin, men vi anbefaler håndvask slik at non-stick-belegget varer over tid. La pannen avkjøles før rengjøring. Vask med varmt vann og oppvaskmiddel, og sørg for at oppvasken er helt ren da matrester kan brenne seg fast neste gang du bruker stekepannen.