På tide å bake kanelboller – få den perfekte deigen med Elvitas kjøkkenmaskin. Den hjelper deg med å lage en god deig som hever bedre og blir til saftigere og luftigere boller. Bruk den til å måle ingredienser, blande og elte.
Ved å bake med kjøkkenmaskin forenkler du ikke bare arbeidet. Bollene smaker også enda bedre, og hvem vil ikke det? Bruk den innebygde vekten til å måle ingrediensene, så får du riktig mengde. Til elting av deigen må du bruke eltekroken. Det gjør deigen jevnere, den hever bedre og de ferdige bollene blir luftigere og saftigere. Og til slutt kan du enkelt og raskt blande fyllet ved å bruke flatmikseren/flatvispen.
Her er oppskrift på herlige kanelboller og hvordan du tilbereder deigen ved hjelp av Elvitas kjøkkenmaskin.
Ingredienser:
Fyll:
Slik gjør du:
1. Smelt smøret i en kasserolle og hell i melken. Varm blandingen til fingervarme - ca. 37°C.
2. Sett bollen i kjøkkenmaskinen med eltekroken montert. Smuldre i gjæren og hel så i litt av den lunkne melkeblandingen samtidig som eltekroken blander på lav hastighet.
3. Tilsett resten av melkeblandingen når gjæren er oppløst.
4. Bland i sukker, salt og eventuelt kardemomme.
5. Tilsett melet, litt om gangen, mens eltekroken blander. Når deigen er jevn, lar du kjøkkenmaskinen elte på lav hastighet til den er jevn og elastisk, ca 10 minutter. Det er viktig å ikke elte deigen for mye. Når deigen trekker seg vekk fra sidene av bollen og er elastisk, er den klar til heving.
6. La deigen heve i tildekket bollen i ca 30 minutter, eller til den har doblet størrelse.
7. Mens deigen hever blander du smør, sukker og kanel til fyllet. Her kan du bruke kjøkkenmaskinens flate visp.
8. Ha deigen over på bakebordet og kjevle den ut til et stort rektangel, ca 5 mm tykt.
9. Fordel fyllet jevnt over deigen.
10. Rull sammen deigen fra langsiden til en rull.
11. Skjær rullen i ca 2 cm brede biter. Legg bollene på brett med bakepapir.
12. La bollene heve tildekket i ca 30 minutter. Pensle med egg og strø over perlesukker.
13. Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 8-10 minutter, til de har fått fin farge.
14. La kanelbollene avkjøles på rist under et håndkle.
La kaffepausen begynne!