Bak med Elvita kjøkkenmaskin

Bak brød ved hjelp av Elvitas kjøkkenmaskin. Det å bake brød selv er en fin opplevelse, men det kan oppleves som litt tidkrevende og vrient. Med Elvitas kjøkkenmaskin blir prosessen enklere, raskere og morsommere - og brødet bedre!

Kjøkkenmaskinen tar seg av det tunge arbeidet med å kna deigen og sørger for at den blir jevn og elastisk. Selv kan du gjøre andre ting mens maskinen jobber.

Her er tre fantastiske oppskrifter som er perfekte å bake med Elvitas kjøkkenmaskin.

Klassisk landbrød

Et herlig rustikt brød med en sprø skorpe og myk innside.

Ingredienser:

  • 500 g hvetemel
  • 10 g salt
  • 25 g gjær
  • 350 ml lunkent vann

Slik gjør du:

  1. Smuldre gjæren i kjøkkenmaskinens bolle. Tilsett det lunkne vannet og rør med maskinens visp på lav hastighet til gjæren er oppløst.
  2. Bytt til deigkroken. Tilsett melet og saltet. Kna på lav hastighet i 8–10 minutter til deigen er smidig.
  3. La deigen heve i bollen under et klede i omtrent en time.
  4. Form deigen til et rundt brød og la det heve i ytterligere 30 minutter på et stekebrett med bakepapir.
  5. Stek i ovnen på 220°C i 30–35 minutter.

Focaccia med urter og olivenolje

Perfekt som tilbehør til supper eller en god salat.

Ingredienser:

  • 500 g hvetemel
  • 10 g salt
  • 25 g gjær
  • 300 ml lunkent vann
  • 3 ss olivenolje
  • Ferske urter (feks. rosmarin og timian)
  • Flaksalt

Slik gjør du:

  1. Smuldre gjæren i kjøkkenmaskinens bolle. Tilsett det lunkne vannet og rør med maskinens visp på lav hastighet til gjæren er oppløst.
  2. Bruk deigkroken og tilsett melet, saltet og 2 ss olivenolje. Kna i 7–8 minutter til deigen er myk og elastisk.
  3. La heve i bollen under et klede i en time.
  4. Trykk ut deigen i en oljet langpanne. Topp med urter, olivenolje og flaksalt.
  5. La heve ytterligere 30 minutter. Stek så på 200°C i 25 minutter.

Fullkorns­rundstykker

Et sunt alternativ som passer perfekt til frokost.

Ingredienser:

  • 300 g fullkornsmel
  • 200 g hvetemel
  • 25 g gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts honning
  • 300 ml lunkent vann

Slik gjør du:

  1. Smuldre gjæren i kjøkkenmaskinens bolle og bland med det lunkne vannet. Rør med maskinens visp på lav hastighet til gjæren er oppløst.
  2. Bytt til deigkroken. Tilsett melet, saltet og honningen. Kna med deigkroken på middels hastighet i 10 minutter.
  3. La heve i bollen under et klede i en time.
  4. Del deigen i 12 biter og form til runde boller. Legg på et brett med bakepapir og la heve i 30 minutter.
  5. Stek i ovnen på 200°C i 15 minutter.