Frysemåltider: Kjøttsaus

Frysemåltider er populært, og det med god grunn. Ved å klargjøre måltidene ved å fryse ned ingrediensene i porsjonsposer, har du fryseren full av ferdiglagde retter som du enkelt tilbereder i en langtidskoker når du trenger det.

Bli kvitt middagsstresset! Med en langtidskoker kan du lage verdens beste pulled pork (revet svinekjøtt), lasagne, vegetargryte – eller hvorfor ikke en saftig banankake? En langtidskoker gjør matlagingen enklere, og maten bedre. Du gjør klar kokeren om morgenen før du går på jobb ved å legge i alle råvarene og velge riktig innstilling. Deretter tar matlagingen hånd om seg selv. Aldri mer middagsstress!

Pulledpork1024x680

Oppskrifter: Frysemåltider

Tips! Oppskriftene nedenfor er for fire personer, men lag gjerne flere porsjoner når du først er i gang.

Pulled pork (revet svinekjøtt)

Du trenger:
800 g svinekam
1 ss chipotle
1 chili
1 ss spisskummen
1 ts tørket koriander
1 ss malt svart pepper
4 ss tomatpuré
2 ss japansk soyasaus
5 hvitløkfedd
1 gul løk

Ved tilbereding i langtidskoker:
2 dl cola
2 dl øl
Salt
Pepper

Slik gjør du:
Gni inn kjøttet med krydder, og legg det i en pose sammen med finhakket løk, hvitløk og tomatpuré.
Legg det i fryseren.

Ved tilbereding: Hell i 2 dl cola og 2 dl øl. Kjøttet er ferdig når det kan dras fra hverandre med en gaffel, men la det gjerne stå og godgjøre seg litt til. Smak til med salt og pepper.

Kjøttsaus

Du trenger:
Smør til steking
400 g kjøttdeig
1 gul løk
2 hvitløkfedd
1 ts oregano

Ved tilbereding i langtidskoker:
1 dl fløte
4 dl knuste tomater
Salt
Pepper

Slik gjør du:
Hakk løk og hvitløk. Brun kjøttdeigen raskt i smør. Tilsett krydder og buljong.
Legg i fryseren.

Ved tilbereding: Tilsett knuste tomater og fløte, la retten putre hele dagen i langtidskokeren og smak deretter til med salt og pepper og eventuelt mer krydder.

Gulrotsuppe

Du trenger:
700 g gulrøtter
1 gul løk
1 hvitløkfedd

Ved tilberedning i langtidskoker:
2 grønnsakbuljongterninger
Salt
Pepper
Vann og crème fraîche

Slik gjør du:
Kutt gulrøtter, løk og hvitløk.
Legg i fryseren.

Ved tilbereding: Tilsett 1 liter vann og deretter kjøttkraft og litt crème fraîche etter blanding. Smak til med salt og pepper.

Blomkålmos

Du trenger:
Blomkålhode
Smør
1 grønnsakbuljongterning
3 hvitløkfedd

Ved tilbereding:
6 dl vann
Salt
Smør

Slik gjør du:
Del blomkålen i buketter, og legg dem i en pose med smør, buljong og hvitløk.
Legg i fryseren.

Ved tilbereding: Kok den frosne blomkålen og 6 dl vann i langtidskokeren. Når blomkålen er ferdig, mos den og tilsett mer salt og smør etter ønske. Server for eksempel med for eksempel pølse.

Curry med linser og kokosmelk

Du trenger:
300 g gulrøtter
Halv gul løk
Halv squash
1 paprika

Ved tilbereding i langtidskoker:
1 ss olivenolje
2 ts landbuljong
1 ss karri
1 krm kajennepepper
1,5 dl tørkede røde linser
1 boks kokosmelk
0,5 dl vann

Slik gjør du:
Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne skiver. Skyll paprikaen, ta ut kjernen og skjær paprikaen i biter. Skrell og finhakk løken. Skyll squashen og skjær den i terninger.
Legg i fryseren.

Ved tilbereding: Tilsett linser, kokosmelk, vann, olivenolje og krydder. La koke gjennom dagen i langtidskokeren.