Gazpacho – klassikeren blant kalde supper.

Hva er bedre på varme dager enn en kjølende og mettende suppe? Med en blender kan du lage en god suppe på et blunk. Her er tre favoritter.

Gazpacho – klassikeren blant kalde supper

Denne spanske favoritten er perfekt på en varm dag.

Du trenger:
1 rød paprika
1 håndfull basilikumblad
3 tomater
1 stor hvitløkfedd
1 sjalottløk
Halv agurk
2 dl grønnsakbuljong
0,5 ts urtesalt
1 krm sukker
1 skvett sitronsaft
Svart pepper
Tabasko

Slik gjør du det:
Skjær paprika og tomater i mindre biter, og grovhakk hvitløk og sjalottløk. Skrell og grovhakk agurken.
Bland sammen med basilikum, buljong, salt, sukker og sitronsaft. Smak til med svart pepper og tabasko. La stå i kjøleskapet i minst en time.
Server suppen godt avkjølt, gjerne toppet med krutonger.

Avokadosuppe

En frisk suppe som også metter.

Du trenger:
2 avokadoer
1 sitron
Halv sjalottløk
Fersk dill
Fersk koriander
Tabasko
Havsalt
2,5 dl yoghurt naturell

Slik gjør du det:
Legg alle ingrediensene i blenderen, og kjør til en jevn puré.
Smak til, og sett suppen i kjøleskapet for avkjøling.
Server i glass eller suppeskåler, gjerne toppet med litt olivenolje, ristede gresskarfrø, hakkede urter og en dillkvist. Suppen smaker best frisk, så lag den samme dag som den skal spises.

Melon- og agurksuppe

Perfekt som avkjølende tilbehør. Kalde supper som denne passer også som forrett til grillmiddagen.

Du trenger:
1 agurk
Halv galiamelon
Halv crème fraîche
1 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 dl kjørvel
0,5 dl mynte
Salt og pepper

Slik gjør du det:
Skrell melonen og fjern frøene. Skjær agurken og melonen i biter, og legg i en blender. Bland sammen med resten av ingrediensene, og smak til med salt og pepper. Serveres avkjølt.