Frosne blåbær - temperatur i fryser

Kan fryseren bli for kald? Her kan du lese mer om hvordan du skal tenke når du stiller inn temperaturen på fryseboksen eller -skapet ditt.

Hvis fryseren holder en for høy temperatur, reduseres holdbarheten til maten du oppbevarer i den. Dersom fryseren i stedet er for kald, vil den bruke unødvendig mye strøm, noe som fort kan svi i lommeboken.

Hvilken temperatur skal man velge?

Den optimale temperaturen i fryseren er 18 minusgrader. Da fryser matvarene dine skikkelig, og holdbarheten blir best mulig. Denne anbefalingen gjelder uansett om du har fryseboks, fryseskap eller kombiskap.

Fryse store mengder

Hvis du skal fryse ned mye mat på en gang, kan du senke temperaturen på fryseren 12 timer i forveien. Da økes fryserens innfrysingshastighet, noe som gjør at maten fryses raskere og kvaliteten på matvarene bevares. Vær klar over at strømforbruket kan påvirkes midlertidig. Når maten er frossen, endrer du temperaturen tilbake til normalen.

Flere av våre frysere har et Super Freeze-modus, der fryseren gjør dette for deg. Når den aktiveres, senkes temperaturen i fryseren raskt, slik at maten fryser raskere. Dette bidrar til at vitaminer og næringsstoffer i fersk mat bevares, og det holder maten fin lenger. Når du bruker Super Freeze-modus settes frysertemperaturen automatisk til -25 °C. Super Freeze skrus automatisk av etter 52 timer, og da går fryseren tilbake til tidligere temperaturinnstilling.

For at innfrysingen skal gå raskt, er det også bra å legge maten godt utover i fryseren. Unngå å stable ufryste varer oppå hverandre, og kjøl alltid ned varm mat før den legges inn i fryseren