Varmluftsfrityrkokeren, eller airfryeren, er et nytt favorittprodukt i mange hjem. Den kan brukes til mange andre ting enn bare å "fritere" på en sunnere måte. Du kan også bake i den – det sparer deg for tid, og sannsynligvis også for ekstra oppvask.
Med en varmluftsfrityrkoker kan du fritere lekkert, men fettfattig. Donuts, for eksempel!
Du trenger:
2,25 dl hvetemel
0,5 ts natron
1,5 dl yoghurt naturell
Sukker til garnering
Slik gjør du:
1. Bland hvetemel og natron i en bolle.
2. Hell i yoghurt og rør alt til en klebrig deig. Hvis du ikke vil bruke yoghurt, går kulturmelk også bra.
3. Hell røren i en sprøytepose med rund tupp.
4. Legg bakepapir i varmluftsfrityrkokeren slik at røren ikke setter seg fast.
5. Sprøyt deigen ned i varmluftsfrityrkokeren, og kutt til passe store boller.
6. Kjør ved 180 grader i 4 minutter, og vend bollene. Kjør i 4 minutter til.
7. Hell bollene på kjøkkenpapir. Sukre godt. Så gjenstå bare det viktigste – å nyte!
Prøv å bruke varmluftsfrityrkokeren i stedet for å bake i ovnen! Det gir en enda mer knasende skorpe, og du slipper å vente på at ovnen skal bli varm.
Du trenger:
Deig
250 g smør
5 dl melk
50 g gjær
0,5 ts kardemomme
1 ts salt
2 dl sukker
1 kg hvetemel
Fyll
150 g smør
2 dl sukker
5 ts kanel
Slik gjør du:
1. Fyll kurven i varmluftsfrityrkokeren med boller i former, og stek ved 180 grader i 6 minutter.
2. Så spørs det om du klarer å vente til bollene er avkjølt før du prøvesmaker en med iskald melk ...
Tips! For deg som ikke orker å bake: Legg frosne kjøpeboller i varmluftsfrityrkokeren i stedet!
Du trenger:
50 g mykt smør
50 g finkornet sukker
1 egg
50 g mel
1 ss kakao
Slik gjør du:
1. Visp smør og sukker med en håndmikser i en bolle i ca. 5 minutter, til det er luftig.
2. Tilsett egget og fortsett å vispe. Tilsett deretter mel, kakaopulver og en klype salt. Bland grundig.
3. Hell røren i kakeformen og jevn ut overflaten med en slikkepott.
4. Legg kakeformen i stekekurven og skyv den inn i varmluftsfrityrkokeren. Sett timeren på 25 minutter og 160 grader og la kaken steke til den er fint brun og klar. Kaken er ferdig når du kan stikke en tannpirker eller kakepinne inn i midten av kaken uten at deig fester seg til den.
5. La kaken avkjøle i formen i 5 minutter. Hell deretter kaken på en rist for avkjøling. Server med pisket krem.
Du trenger:
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 krm salt
50 g smør (kjøleskapkaldt)
2 dl melk
Slik gjør du:
1. Bland hvetemel, bakepulver og salt i en bolle. Fordel smør eller margarin jevnt i melblandingen. Tilsett melk og rør raskt til en klebrig deig.
2. Del deigen i 4–8 stykker, og stek i varmluftsfrityrkokeren ved 180 grader i 10 minutter.
3. Server straks med smør, ost, syltetøy og en stor kopp te.