varmluftsfrityrkoker, sunnere mat uten olje

Fritert mat ligger høyt på listen over favorittmat for mange. En knakende sprø utside og en saftig, myk innside er en kombinasjon som er vanskelig å slå, men mengden olje som brukes ved fritering, gjør det dessverre mindre sunt. En varmluftsfrityrkoker gir samme kvalitet, uten tilsatt olje, og er en sunnere måte å lage favorittmaten på.

Hvordan fungerer en varmluftsfrityrkoker?

En varmluftsfrityrkoker gir samme gode smak som en vanlig frityrkoker, men uten olje. Den bruker i stedet sirkulerende varmluft som gir et like godt resultat.

Du legger maten i varmluftsfrityrkokeren og stiller inn ønsket tilberedningstid eller klikker i det automatiske programmet for den spesifikke maten du skal lage mat. Elvitas varmluftsfrityrkoker har åtte automatiske programmer å velge mellom.

Bunnen i en varmluftsfrityrkoker er stjerneformet, noe som gjør at luften inni sirkulerer 360 grader. Det er hemmeligheten bak den perfekt friterte maten. Varmefordelingen er jevn, og du unngår at noen deler blir for dårlig stekt og andre brent. Når maten er klar, varsler varmluftsfrityrkokeren deg med en lyd.

Helserisikoer med for mye fett 

Fritert mat inneholder mye fett og har en stor kalorimengde som kan medføre helserisiko hvis du spiser det ofte. Pommes frites, et klassisk eksempel på fritert mat, inneholder transfett og mettet fett som øker kolesterolnivået i blodet, noe som i sin tur øker risikoen for hjertesykdommer, slag og type 2-diabetes. Olje i seg selv er ikke farlig, men det gjelder å få det i seg på riktig måte og i riktig mengde.

Investering for helsen og økonomien

Hvis du ofte kjøper ferdige pommes frites eller annen fritert mat, er en varmluftsfrityrkoker en investering både for økonomien og helsen. Tenk hvor mye penger du sparer, som du ellers ville brukt på hurtigmat!

I tillegg til klassisk fritert mat, kan du lage mange andre retter. Varmluftsfrityrkokeren fungerer både som stekepanne, ovn og gryte der du kan lage alt fra kylling til blomkål. Den gjør det også lett å heve smaken på sunn mat og grønnsaker som avokado og asparges.

Praktiske fordeler

I tillegg til de helsemessige fordelene med en varmluftsfrityrkoker er det også andre fordeler ved å bytte ut den tradisjonelle frityrkokeren. Ved vanlig fritering må du passe på at oljen er riktig temperert og ta opp maten i tide. Med en varmluftsfrityrkoker kan du gjøre andre ting mens maten blir laget. Du er ikke bundet til frityrkokeren på samme måte. Du risikerer heller ikke å brenne deg på varm olje, og du slippe å samle stekeolje og ta den med til en gjenvinningsstasjon.

Les mer!