Churros er lett å lage i en varmluftsfrityrkoker.

Du har kanskje tenkt på å lage chips i varmluftsfrityrkokeren, men det er mange andre vegetariske godbiter du kan lage i den praktiske maskinen. Her er fire smakfulle oppskrifter du vil elske.

Pikkels i varmluftsfrityrkoker

Hvis du liker det syltet, hermetisk eller knasende sprøtt, er dette den ultimate snacksen når du vil lage grønnsaker i varmluftsfrityrkokeren.

Du trenger:
Syltede eller hermetiske grønnsaker i biter, for eksempel sylteagurk, dillagurk, syltede gulrøtter eller noe annet sprøtt.
1 dl mel
1 ts salt
3 ts kajennepulver eller annet chilipulver
2 egg
2 ts væske fra grønnsaksboksen
1 ts løkpulver
Svart pepper etter smak
Strøkavring eller panko (paneringsmel)

Slik gjør du det:
1. Legg grønnsakbitene på kjøkkenpapir slik at de tørker litt.
2. Bland mel og krydder i en skål.
3. Bland eggene og væsken fra grønnsaksboksen i en annen skål.
4. Bland strøkavring og svart pepper i en tredje skål.

5. Ta noen grønnsakbiter om gangen og dekk dem med melblandingen.
6. Dypp de melete grønnsakene i eggvæsken og deretter i strøkavring- og svartpepperblandingen.

7. Spray de panerte grønnsakbitene lett med olje før du legger dem i varmluftsfrityrkokeren. Pass på at bitene er skilt fra hverandre.

8. Stek ved 200 grader i 5 minutter før du snur bitene forsiktig og friterer dem i 5 minutter til.

Spis og nyt!

Kikerter i varmluftsfrityrkoker

Ristede kikerter er lett å lage, billig, sunt, klimasmart og godt!

Du trenger:
1 boks eller pakke kikerter
0,5 ss olje
Kajennepepper
Svart pepper
0,5 ss honning
En klype salt

Slik gjør du det:
1. Hell av kikertene i et dørslag og skyll i rikelig med vann.
2. Tørk kikertene med litt kjøkkenpapir.
3. Bland kikertene sammen med krydder, olje og honning i en skål.
4. Friter i varmluftsfrityrkokeren ved 200 grader i 10–15 minutter. Ta ut og rist av og til.

Churros

Sprø og seige churros er utrolig godt, og plutselig er det også lett å lage hjemme. Det kan virke som om oppskriften har mange trinn, men det er faktisk veldig enkelt, og resultatet blir en showstopper alle vil like.

Du trenger:
2 dl vann
2 dl mel
100 g smør
2 egg
1 ss sukker
2 ts vaniljesukker
1 klype salt
Topping av sukker og kanel

Slik gjør du det:
1. Ta frem en gryte.
2. Kok opp smør, vann, salt og sukker.
3. Når det har kokt opp, heller du mel og vaniljesukker i gryten med væsken.
4. La blandingen småkoke mens du pisker kraftig til deigen slipper grytekantene og blir en klump.
5. La deigklumpen avkjøles.
6. Når deigen er kald, rører du inn ett egg om gangen og visper kraftig i noen sekunder.
7. Legg bakepapir på et stekebrett som får plass i fryseren.
8. Hell deigrøren i en sprøytepose med stjernetupp.
9. Spre ut churros i ønsket form og lengde på bakepapiret.
10. Sett platen med churros i fryseren i minst en time.
11. Legg noen churros om gangen i varmluftsfrityrkokeren, friter på 200 grader i 10 minutter, ta dem ut og rull dem umiddelbart i kanel- og sukkerblandingen. Så er det bare å spise og nyte!

Buffalo blomkål

Mer grønnsaker i varmluftsfrityrkoker! Buffalo Wings har mange hørt om, men hvorfor ikke prøve Buffalo blomkål? Blomkål er klimasmart og sunt, og smaker veldig godt fritert. Dypp den, spis den som snacks eller som tilbehør til kylling.

Du trenger:
1 blomkålhode
0,5 dl Franks Red Hot Sauce eller annen chilisaus
100 g smeltet smør
3 dl strøkavring eller panko (paneringsmel)
0,5 ss løkpulver
1 ss paprikapulver
1 ss svart pepper

Slik gjør du:
1. Skyll og del blomkålhodet i buketter. Tørk.

Marinade:
2. Smelt 100 g smør og bland med chilisausen.
3. Hell over blomkålbitene og gni sausen forsiktig inn i blomkålbukettene.

4. Ta frem en stor lynlåspose eller skål, hell i strøkavringen og bland med det tørre krydderet, svart pepper, løkpulver og paprikapulver.

5. Legg de marinerte blomkålbukettene i posen med krydderet og strøkavringen og bland forsiktig.
6. Friter blomkålen i varmluftsfrityrkokeren ved 200 grader i 7 minutter. Snu bitene og kjør i ytterligere 7 minutter.
7. Server straks med en dipp av blåmuggost.

Flere grønnsaker i varmluftsfrityrkokeren

Du kan selvsagt lage flere typer grønnsaker i en varmluftsfrityrkoker, det er bare fantasien som setter grenser. Vær kreativ og eksperimenter med forskjellige typer grønnsaker – naturlige eller panerte. Vær imidlertid litt forsiktig med brokkoli, for den kan lett brennes. Kanskje finner du en ny favoritt?

Flere artikler om varmluftsfrityrkoker