Hva passer vel bedre akkurat nå enn en god og varmende suppe til middag? La langtidskokeren gjøre jobben mens du nyter helgen borte fra kjøkkenet.

Thaisuppe med sting

Du trenger:
500 g gulrøtter
1 gul løk
2 ss ingefær, revet
2 hvitløkfedd
1 chili
1 ss olje
0,5 l valgfri buljong
4 dl kokosmelk
Thailandsk fiskesaus
Lime

Ved servering:
400 g pillede reker
Krutonger

Slik gjør du:
1. Skjær gulrøtter, løk, hvitløk og chili i mindre biter.
2. Brun løk og gulrøtter i olje i en gryte.
3. Tilsett revet ingefær, hvitløk og chili, og ha i buljongen. Tilsett en spiseskje fiskesaus og kok opp. La det koke til gulrøttene er helt myke.
4. Hell i kokosmelk og kjør suppen jevn med en stavmikser eller blender. Smak til med fiskesaus og presset lime.
5. Server med reker og krutonger. 

Gulasjsuppe

Du trenger:
800 g storfekjøtt i grytebiter
2 gule løk
3 hvitløkfedd
2 stilker selleri
1 dl tomatpuré
2 ts kummen (ikke spisskummen)
3 ss paprikapulver (gjerne røkt)
1 squash
1 pakke knuste tomater
5 dl kjøttbuljong
1 dl rødvin
3 laurbærblader
3 røde paprika
Salt og pepper

Slik gjør du:
1. Brun kjøttet (enten i en stekepanne eller i langtidskokeren dersom den har en stekefunksjon).
2. Skrell og finhakk løk og hvitløk, og skjær sellerien i tynne skiver. Brun det etter kjøttet.
2. Blanda i tomatpuré, kummen og paprikapulver. Ha kjøtt og grønnsaker i langtidskokeren.
3. Skjær squashen i ca. 1 cm tykke biter. Hell over knust tomat, kjøttbuljong og vin. Legg i laurbærblader, salt og pepper. Sett timeren på 6-7 timer og ha på lav varme.
4. Når det er ca. 30 minutter igjen, skjær paprika i biter og la dem putre den siste tiden.
5. Server med en klatt rømme.


Ramen med svinekjøtt og egg

Du trenger:
2 ss fersk ingefær
2 hvitløkfedd
1 hel kylling
2 stjerneanis
1 piri-piri (eller fersk rød chili)
2 ts råsukker
2 ss riseddik
4 ss mørk tamarisoya

Ved servering:
150 g bønnespirer
200 g babyspinat
2 egg
100 g ramen-nudler
4 skiver vårløk
Sesamfrø

Slik gjør du:
1. Grovhakk ingefær og hvitløk.
2. Legg hele kyllingen i langtidskokeren, etterfulgt av ingefær, hvitløk, stjerneanis, chili, råsukker, vineger og soya. Dekk med vann.
3. Sett langtidskokeren på høy varme og kjør i 4 timer. I mellomtiden kan du forberede egg og nudler. 
4. Kok nudlene som anvist på pakken, hell ut vannet og skyll nudlene kalde. 
5. Legg eggene i kokende vann, kok i 7 minutter og la dem avkjøles til de kan skrelles.
6. Når langtidskokeren er klar, tar du opp kyllingen og skjærer bort alt spiselig kjøtt.
7. Sil kraften (væsken som er igjen i langtidskokeren) og smak til med soya og vineger. Reduser den på komfyren hvis smaken av kylling er for spinkel.
8. Ved servering legger du nudler, kylling, babyspinat og bønnespirer i en bolle. Hell på varm buljong, og topp med egg, skivet vårløk og sesamfrø.