Vi tipser om fire kjøkkenapparater som avlaster deg på kjøkkenet i julen.

Julen nærmer seg, og selv om årets jul kanskje ikke blir helt som vanlig, er det ingenting som hindrer deg i å lage og nyte julemat hjemme. Her er våre tips til fire kjøkkenapparater som gjør julematlagingen til en lek.

Eggkoker

Egg hører julebordet til, og med Elvitas eggkoker koker du enkelt sju perfekte egg samtidig. Du kan velge hvordan du vil ha eggene: løskokte, middels kokte eller hardkokte.

Slik gjør du:

  1. Prikk hull i eggene med nålen på undersiden av vannmåleren, slik at de ikke sprekker.
  2. Fyll vann i måleren. Mengden vann er avhengig av hvordan du vil ha eggene.
  3. Hell vannet i bunnen av eggkokeren.
  4. Legg eggene i eggkokeren med hullsiden vendt opp.
  5. Sett på lokket, og start apparatet.
  6. Eggkokeren indikerer når eggene er klare.
  7. Ta ut eggene (pass opp for varm damp når du tar av lokket).

Potetskreller

Det er kanskje ikke så populært å bli tildelt jobben som potetskreller når julematen skal lages. Gled alle i år og la et kjøkkenapparat ta seg av skrellingen!

Elvitas potetskreller skreller raskt og enkelt én kilo poteter om gangen, og det tar bare et par minutter. Hvis du skal skrelle mer enn en kilo, er det bare å gjenta med neste lass poteter.

Skrelleren har gjennomsiktig lokk som gjør det lett å følge med på prosessen. Knivbladene er laget av rustfritt stål. Av sikkerhetshensyn kan ikke apparatet starte hvis lokket ikke er lukket helt.

Slik gjør du:

  1. Pass på at knivbladene er riktig plassert.
  2. Fyll beholderen med 450 ml vann (eller til "fyll"-merket).
  3. Legg i poteter (ikke mer enn et kilo om gangen) til kniven er dekket.
  4. Start apparatet.
  5. Etter ca. 2 minutter er potetene ferdigskrelt. Det kan ta litt lengre tid med ujevne poteter. Kjør aldri potetene lenger enn 4 minutter.
  6. Slå av potetskrelleren når potetene er klare.
  7. Skyll bort skallrester fra potetene med vann fra springen.

Langtidskoker

Elvitas langtidskoker er perfekt når du skal lage risgrøt. Den tar seg av den ellers tidkrevende oppgaven, så kan du gjøre andre ting (eller bare slapper av en stund). En enkel måte å lage julegrøt, uten at du risikerer at den svir seg.

Langtidskokeren har lokk i herdet glass og en avtakbar keramisk gryte som kan vaskes i maskin. Kapasiteten er 5,7 liter.

Slik lager du risgrøt:

Til 6 porsjoner grøt trenger du:
2,5 dl grøtris
5 dl vann
9,5 dl melk
1 ss sukker
Litt salt
2 ss smør
Ca. 1 dl fløte

  1. Skyll risen grundig i kaldt vann.
  2. Ha vann, melk, sukker, salt og grøtris i langtidskokeren.
  3. Rør om og tilsett smør.
  4. Sett på lokket og la langtidskokeren kjøre i ca. 3 timer på lav varme. Rør om av og til.
  5. Når koketiden nærmer seg slutten, sper du med fløten.
  6. Server med det samme, eller hold grøten varm i langtidskokeren.

Langtidskoker – en helt også på nyttårsaften

Kok nyttårsmaten i langtidskokeren, så kan du bare slappe av og reflektere over året som har gått. Her har vi samlet noen smakfulle oppskrifter:

Kokeplate

Hvis du skal lage mye mat samtidig, holder det kanskje ikke med komfyrplatene. Da kan en eller to ekstra kokeplater være praktisk!

I Elvitas utvalg finner du to typer kokeplater: en enkel og en dobbel. Begge har trinnløse regulatorer for å justere varmen.

Når maten er ferdig, kan du bruke platen til å holde maten varm ved hjelp av restvarmen. Gjør det enkelt og smart, sier vi!

Les mer: